Mărturie din incendiul declanșat la târgul de vechituri din Valea Cascadelor: «Au fost două explozii. Mi s-au topit adidașii!»

„O rulotă unde se pregătea mâncare, dintr-un târg de vechituri de pe Valea Cascadelor, din sectorul 6, a explodat ieri din martorcauza unui butelii. Deflagrația a făcut 12 victime, 9 având nevoie de spitalizare. Una dintre victime ne-a povestit că au fost două deflagrații, iar cea din urmă, declanșată la interval de 30 de secunde, a mutilat un grup de pensionari.

Starea victimelor este una gravă, doi dintre bărbații care au suferit arsuri, cu vârsta de 83 și 50 de ani, fiind intubați. Victimele au fost transportate la Spitalul de Arși, la Spitalul Universitar și la Spitalul Floreasca, acolo unde au fost chemați medici specializați din Franța pentru a se ocupa de cazurile critice, dat fiind faptul ca majoritatea au arsuri de gradul III și IV.

A scăpat ca prin minune

Unul dintre martorii acestui tragic eveniment ne-a povestit că tragedia ar fi putut fi evitată.
”Au fost două explozii. Prima a fost doar o bubuitură, fără flacără, timp în care începuse să iasă gaz din butelie, dar nimeni nu s-a gândit ce va urma 30 de secunde mai târziu, când a urmat și a doua explozie cu foc. Mă aflam la zece metri distanță de standul de mâncare și mi s-au topit adidașii și mi s-au ars mâinile. Am început să alerg, iar când am privit în spate am văzut două persoane de vreo 60 de ani care aveau arsuri pe tot corpul. Pentru o clipă mi-am imaginat ce infern au trăit tinerii din Colectiv, mai ales că am avut prieteni răniți în acel incendiu”, ne-a declarat Dragoș Grijincu, unul dintre supravie­țuitorii acestei tragedii.
Reprezentanții Poli­ției Capitalei vor chema la audieri patronul acestui târg privat, cât și martori, iar auto­ritățile Locale ale Sectorului 6 au luat în calcul închiderea bazarului de pe Valea Cascadelor care are o istorie de peste 20 de ani.” Sursa Libertatea.ro

Comentariile nu sunt permise.